فيزيولوژي پس از برداشت
(دوره كارشناسي علوم باغباني)
تعداد واحد: 3
نوع واحد: 2 واحد نظري- 1 واحد عملي
پيشنيازها: فيزيولوژي گياهي
نحوه ارزيابي درس:
1- امتحان ميان ترم 6 نمره
2- امتحان پايان ترم 9 نمره
3- آزمايشگاه و عملي 4 نمره
4- حضور و غياب 1 نمره
منابع:
1- فيزيولوژي پس از برداشت، Wills et al، ترجمه دكتر مجيد راحمي
2- فيزيولوژي پس از برداشت، جواد ميداني و سيد ابوالحسن هاشمي
سرفصل دروس:
- نظري
هفته اول: مقدمه، اهميت و مسير ضايعات پس از برداشت
هفته دوم: ساختار و تركيب شيميايي ميوه و سبزي
هفته سوم: فيزيولوژي رشد و نمو ميوه
هفته چهارم: تنفس در ميوه جات، سبزيجات و گل ها و انواع آن ها
هفته پنجم: تغييرات فيزيكي و بيوشيميايي ميوه در هنگام رسيدن
هفته ششم: سنتز اتيلن در هنگام رسانيدن ميوه و راه هاي كنترل آن
هفته هفتم: دما و نقش آن در نگهداري محصول
هفته هشتم: خشك كردن محصولات
هفته نهم: از دست دادن آب (تعرق) از محصولات و راه هاي كنترل آن
هفته دهم: تكنولوژي و اتمسفر انبار (سردخانه)
هفته يازدهم: انبار با كنترل اتمسفر CA
هفته دوازدهم: رسانيدن مصنوعي ميوه جات
هفته سيزدهم: تيمار محصولات باغباني
هفته چهادهم: بسته بندي ميوه و سبزي
هفته پانزدهم: بيماريها و نابساماني هاي فيزيولوژيك ميوه و سبزي پس از برداشت
-عملي
رساندن مصنوعي سه تا از عمده ترين ميوه ها و سبزيجات منطقه
تعيين شدت تنفس در انبار
آشنايي با سردخانه
بررسي اثر حرارت هاي مختلف روي محصول
شناخت بيماري هاي فيزيولوژيك و قارچي روي ميوه ها و سبزيجات و گلهاي مهم منطقه در انبار
ضايعات ايجاد شده در انبار روي سيب زميني
اندازه گيري تركيبات شيميايي محصولات