more-about-salinity

ایران یکی از تولید کنندههاي بزرگ بادام در جهان است و شوري یکی از مشکلات در پرورش این محصول میباشد. در این

به صورت طرح کاملاً GF پژوهش اثرات تنش شوري بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی پایه رویشی هیبرید هلو- بادام 677

، تصادفی با 3 تکرار در گلخانه بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزي دانشگاه شیراز مورد بررسی قرار گرفت. غلظتهاي صفر، 30 ،15

60 ،45 و 75 میلیمولار نمک طعام به گلدانهاي محتوي این پایه افزوده و پس از 10 هفته تنش شوري برخی پارامترهاي

فیزیولوژیکی آن از جمله میزان کلروفیل، پرولین، سدیم، پتاسیم، کلر، و کربوهیدراتها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با

افزایشغلظت نمک میزان کلروفیل کاهش یافت. وزن خشک شاخساره و طول ساقه نیز با افزایشغلظت نمک کاهش یافتند. در مقابل

میزان قندهاي محلول تا غلظت 45 میلیمولار نمک کاهش داشت ولی پس از آن افزایش یافت. همچنین مشاهده گردید تا غلظت 60

میلی مولار نمک طعام این پایه با تجمع مواد قابل حل توانایی بهتري در کاهش پتانسیل اسمزي و رویارویی با تنش اسمزي را دارا

میباشد. میزان پرولین، سدیم، پتاسیم و کلر افزایش یافت ولی رشد و تجمع اسمولیتها در غلظتهاي بالاتر نمک طعام کاهش یافتند

که به خاطر سمیت یونها و احتمالاً تحت تاثیر قرار دادن فتوسنتز، بوده است.

page
https://people.iut.ac.ir/en/mah_gholami/content/more-about-salinity