برای تولید دستگاهی با قابلیت های مورد نیاز با هدف سنجش اتوماتیک کیفیت ظاهری نخ و درجه بندی آن لازم است دانش فنی مورد نیاز از رشته های مختلفی جمع آوری و متخصصان امر در قالب یک گروه اقدام به طراحی و تولید و تست دستگاه نمایند. اجزای مختلف تشکیل دهنده دانش فنی طراحی و تولید این دستگاه از رشته های مهندسی نرم افزار، مهندسی نساجی، مهندسی برق- الکترونیک و مهندسی مکانیک می باشد. گروه مزبور بایستی با هدف رسیدن به طرحی دقیق و علمی در مسیر تعیین شده و طرح کلی دستگاه حرکت نمایند. بنابراین، هر بخش نسبت به تأمین دانش فنی مورد نیاز اقدام نموده است.
- مهندسی مکانیک
ساختار کلی دستگاه مذکور به لحاظ ظاهری و شیوه اتصالات و انتقال نیروی موتورها به اجزا بر عهده بخش مکانیک گروه همکار بوده که توانسته اند با تهیه و ارائه طرحی مطلوب و با همکاری بخش الکترونیک قابلیت های مورد نیاز را تأمین نمایند. به عنوان مثال طرح مارپيچ دوطرفه محرک و کنترل کننده صفحات اسکنر، اتصال دو موتور متفاوت به فلکه و حرکت افقی مکانیزم پیچنده نخ از موارد مهم تأثیر تأمین دانش فنی مورد نیاز برای طراحی و تولید بخش مکانیکی دستگاه محسوب می شود.
- مهندسی الکترونیک
پیش از این در رابطه با شیوه کنترلی دستگاه و عملکرد موتورها و هماهنگی لازم بین اجزا مطالبی عنوان گردید. اهمیت بخش الکترونیک دستگاه و دخالت آن از راه اندازی دستگاه تا تصویربرداری، آنالیز و نمایش نتایج نشان دهنده تنوع دانش مورد نیاز برای این بخش می باشد. دانش فنی طراحی و تولید بخش الکترونیک دستگاه شامل دانش طراحی مدارات الکترونیکی و نرم افزارهای مربوط به آن و تدوین فلوچارتی قوی و همه جانبه برای کنترل دستگاه است که این فلوچارت بایستی در یک مدار با تجهیزات سخت افزاری پیاده سازی شود. دانش فنی تولید برد چاپی مورد نیاز برای مونتاژ قطعات و تولید برد کنترلی دستگاه و دانش فنی و تسلط بر میکروکنترلر و توانایی ها و نیازمندی های آن و برنامه نویسی با زبان ویژه آن میکرو را شامل می شود.
- مهندسی نرم افزار
دو بخش عمده نرم افزاری دستگاه و پردازنده آن عبارتند از بخش دریافت تصویر نخ و انتقال اطلاعات به نرم افزار پردازنده و سپس نمایش نتایج آن و بخش دیگر، نرم افزار تولید شده برای پردازش اطلاعات تصویر نخ و ارائه نتایج آزمون کیفیت ظاهری نخ و درجه بندی میباشد. منطق بخش دوم بر اساس دانش و علم تکنولوژی نساجی و کارشناسان آن تعیین می شود اما کدنویسی و تأمین خواسته های نساجان بر عهده بخش تولید نرم افزار است که با استفاده از امکانات و توانمندی های نرم افزارهای موجود نتایج دقیقی را از تحلیل ظاهر نخ بدست دهند.
- مهندسی نساجی
این دستگاه بر اساس ایده این بخش و با هدف تأمین یک نیاز فنی در کارخانجات صنعتی تولید نخ طراحی و تولید شده است و پایه و اساس طراحی اجزای مختلف دستگاه مبتنی بر خصوصیات و ویژگی های نخ و استانداردهای موجود در زمینه کیفیت سنجی نخ است. بنابراین تمامی اجزا بایستی با هماهنگی متخصصان نساجی گروه و بر اساس دانش فنی و علم مهندسی نساجی انجام گردد. بطور کلی منطق عملکردی دستگاه و نرم افزارهای پردازشی آن توسط گروه نساجی تدوین و تهیه می گردد. بعنوان مثال، پردازش تصویر و تعیین ساختار کلی شبکه عصبی و منطق و توابع سیستم فازی مورد نیاز همگی توسط گروه نساجی بایستی انجام گیرد.
قابلیت ها، توانایی ها و ویژگی های دستگاه سنجش نایکنواختی ظاهری نخ
نكته حائز اهميت در اين بخش توانمندي دستگاه مزبور در كاربردهاي صنعتي و استفاده عملي در صنعت نساجي است به گونهاي كه مشخصات مورد نياز براي اين هدف كه به طور معمول موارد زير را شامل ميشود در دستگاه مزبور در نظر گرفته شده است.
- حجم كوچك و بهينه سازي شده
- وزن سبك و قابليت حمل آسان
- كاربري آسان و بدون نياز به تخصص ويژه
- امكان استفاده براي نخ هایی با نمره، جنس و روش تولید مختلف
- صرف زمان کمتر در مقایسه با روش تابلوپیچی. در دستگاه زمان نمونه برداری، تصویر برداری و آنالیز به ترتیب 12، 15 و 8 (در کل 34) ثانیه می باشد(برای یک رایانه با مشخصات: CPU2GHz-RAM 3GB). در روش تابلو پیچی حداقل زمان 30 دقیقه است.
- دقت بیشتر در مقایسه با روش تابلوپیچی
- - امکان تصویر برداری از نخ ها از فاصله مناسب و مینیمم سازی ایجاد خطا در اثر بروز سایه و نیمسایه روی سطح بدنه
- کنترل فاصله بین نخ های حول فلکه
- سرعت بالا در انجام مراحل و محاسبات نرم افزاري
- مصرف انرژي بسيار پايين
- قيمت تمام شده مناسب